Legioen van Maria Nederland & België
Legio Mariae
 
 


 Deel deze pagina:

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Acies Amsterdam

Vernieuwing toewijding

gepubliceerd: maandag, 25 maart 2019
Acies 2019

 

Acies 2019

Jaarlijks rond het hoogfeest van de aankondiging van de Heer (Maria Bood­schap) vernieuwen onze leden hun toe­wijding aan Maria. Zo ook in Amsterdam met Mgr. Hendriks als hoofd­cele­brant.

Mgr. Hendriks schrijft op zijn website Arsacal.nl:

“Ik ben geheel de uwe, mijn Koningin en Moeder, en alles wat ik heb, behoort U toe.” Dit zijn de woorden waarmee de leden van het legioen op deze jaarlijkse viering (‘Acies’ genoemd) hun toe­wijding vernieuwen voor het beeld van de On­be­vlekte ont­van­ge­nis van Maria en met de hand aan het ‘Vexillum’ - de strijdbanier - als teken van de geestelijke strijd die de leden willen voeren om trouw te kunnen blijven aan hun opdracht. Leden van het Marialegioen bidden de rozenkrans en hun gebeden en zijn vanuit een Mariale spiri­tua­li­teit actief in catechese en apostolaat voor de naasten en doen ook huisbezoek.

Ook op deze dag - het is bijna traditie geworden - kon ik bij de Acies­viering aanwezig zijn en heb tot de leden gesproken over de toe­wijding van Maria aan God waardoor zij - met Gods hulp - niet alleen de Moeder van Gods Zoon kon worden en mede-verlosseres, zoals Maria’s bijzondere mede­wer­king aan de verlossing gekwalificeerd kan worden, maar waardoor zij ook blijvend vruchtbaar zou zijn tot op de dag van vandaag als voorspreekster, middelares. Al in de eerste eeuwen werd Maria geëerd als Maagd - Moeder dus door Gods tussenkomst - en nieuwe Eva.

Van harte wensen we de leden - die door hun afkomst de universaliteit van de Kerk weerspiegelen - een gezegend nieuw jaar van vruchtbaar gebed en apostolaat toe!


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function each() in /home/public/sites/www.legioenvanmaria.nl/content/news.php:201 Stack trace: #0 /home/public/sites/www.legioenvanmaria.nl/index.php(140): include() #1 {main} thrown in /home/public/sites/www.legioenvanmaria.nl/content/news.php on line 201