Legioen van Maria Nederland & België
Legio Mariae
 
 


 Deel deze pagina:

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Viering 100-jarig bestaan

Legioen van Maria in Limburg

gepubliceerd: donderdag, 21 oktober 2021

Het Legioen van Maria Maria Toevlucht van de Zondaars, heeft op zondag 5 september 2021 ook, zoals overal ter wereld, het 100 jarig bestaansfeest gevierd en tevens de 77e verjaardag van hun eigen oudste nog bestaande actieve praesidium van Nederland. Het kent een opmerkelijke geschiedenis die gekenmerkt wordt door lijden en doorzettings­ver­mogen doordat het in het kamp Amersfoort werd gesticht door Kap. Jac. Frijns onder bizarre omstandigheden.

Dankbaar dat wij als legionairen op deze vruchtbare voedingsbodem verder mogen bouwen aan Gods Plan d.m.v. Maria, de Moeder van Jezus, die ons steeds naar Haar Zoon verwijst.

In onze eigen Parochie Federatie was Mgr. E. de Jong als hoofd­cele­brant aanwezig. De kerk was prachtig versierd. Radio Maria was aanwezig voor de luisteraars thuis en het koor Young Spirit verzorgde de muzikale omlijsting.

Het was een heel indruk­wek­kende dag voor ons allen. Een woord van dank is op zijn plaats voor de Hulp Bisschop Mgr. E. de Jong, onze Pastoor J.W. Janssen en ook onze G.D. Diaken T.Jegerings.

Maria was die dag echt onder ons en dat gaf een heel dankbaar gevoel. Als afsluiting van deze gezegende morgen werd er voor de aanwezige biddende leden, genodigden en overige kerk­gangers koffie met een heerlijk stuk Limburgse vla aangereikt.

namens alle legionairen van Praesidium Maria Toevlucht van de Zondaars Schandelen-Heerlen Noord
 
© Copyright 2022 • Legioen van Maria Nederland & België     Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose