Afsluiting 100-jarig bestaansfeest van Het Legioen van Maria Limburg. In Banneux hebben wij een definitieve afsluiting gemaakt van de mooie viering die wij in onze eigen H.Hart van Jezus Kerk hebben bijgewoond."> Afsluiting 100-jarig bestaansfeest van Het Legioen van Maria Limburg. In Banneux hebben wij een definitieve afsluiting gemaakt van de mooie viering die wij in onze eigen H.Hart van Jezus Kerk hebben bijgewoond." /> Legioen van Maria - Nieuws
 
Legioen van Maria Nederland & België
Legio Mariae
 
 


 Deel deze pagina:

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Banneux bedevaart

4 oktober 2021

gepubliceerd: maandag, 8 november 2021

Afsluiting 100-jarig bestaansfeest van Het Legioen van Maria Limburg. In Banneux hebben wij een definitieve afsluiting gemaakt van de mooie viering die wij in onze eigen H.Hart van Jezus Kerk hebben bijgewoond.

(zie hiervoor vorige artikel)

Na aankomst in Banneux werden alle pelgrims uit de bussen uit heel Limburg verwacht in de grote Kerk van de Maagd der Armen. 

Mgr. R. Maessen was de hoofd­cele­brant ( de aankondiging van Mgr. E. de Jong voorheen werd geannuleerd vanwege zijn afspraak in Rome)

Tevens werd er uit dankbaarheid bij gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het Legioen van Maria en 25 jarig lidmaat­schap een getuigenis uitgesproken voor Maria Maagd der Armen in Banneux.

Kern van het getuigenis was : DOOR MARIA TOT JEZUS.

Maria verwijst naar Haar Zoon Jezus aan het Kruis. 

Mede o.a. ook door de strikte coronamaatregelen van Belgie was de sfeer op het Heiligdom niet voor iedereen wat men zich ervan had voorgesteld.

Na de lunch werd door ons deelgenomen aan de Bidweg vanaf de Verschijningskapel naar de Bron.

De Moeder van de Verlosser is niet onverschillig voor ons lijden, of dat nu lichamelijk, moreel of geestelijk is. Ze komt en treedt daarmee in de voetsporen van haar Zoon Jezus, die in het aangezicht van het lijden, medelijden heeft en verklaart: “Ik kom het lijden verlichten.” Deze laatste woorden sprak Maria bij haar Verschijning op 11 februari 1933 aan Mariëtte Beco.

Als eindpunt van de bidweg staat de Bron, hierover sprak de Verschijning destijds de volgende woorden: “Steek uw handen in het water.” De kapelaan had tegen Mariëtte gezegd om een teken te vragen aan de Verschijning. Het antwoord op die vraag was:”Geloof in Mij, ik zal in u geloven...Bid veel.”

De Verschijningskapel was de hele dag toegankelijk voor stil gebed.

Ook stond er een foto van Mariëtte Beco,(het meisje dat de Verschijningen heeft gezien) met haar geboortedag 25 maart 1921, dit jaar dus 100 jaar geleden.

Ook de H. Michaëlkapel was voor iedereen toegankelijk voor de Aanbidding van het Heilig Sacrament.

Als gezamenlijke afsluiting was er een plechtig Lof met de Ziekenzegening

voor alle pelgrims op het Heiligdom aanwezig.

Aansluitend hebben wij de Kruisweg meditaties gebeden, waarbij iedereen bij elke statie zijn/haar eigen intenties mocht bijvoegen.

Deze meditaties doen ons altijd weer bewust ervaren, welke lijdensweg Jezus tot aan het Kruis voor ons heeft doorstaan.

Er was een zeer goed gevuld dag­pro­gramma voor degenen die voor gebed naar Banneux waren gekomen, dit programma werd door onze G.D. Diaken Ton Jegerings in kaart gebracht en uitgevoerd.

De Maagd der Armen wachtte op ons en Zij was daad­wer­ke­lijk aanwezig die dag. Wij hebben alle lasten die op onze schouders lagen bij Haar kunnen neerleggen, wetend dat Zij onze grote Voorspreekster is bij Haar Zoon Jezus, die ons zal geven wat goed voor ons is.

Het Legioen van Maria
Praesidium “Maria Toevlucht van de Zondaars”
Schandelen - Heerlen Noord.

 
© Copyright 2022 • Legioen van Maria Nederland & België     Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose