Legioen van Maria Nederland & België
Legio Mariae
 
 


 Deel deze pagina:

link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

51e Internationaal Eucharistisch Congres

gepubliceerd: zondag, 31 januari 2016
51e Internationaal Eucharistisch Congres

De 51ste editie van het Inter­nationaal Eucharistisch Congres in 2016 heeft plaatsgevonden in Cebu, on de Filipijnen. Dit congres zal een krachtig signaal zijn voor de katholieke Kerk in Azië.

Aarts­bis­schop Piero Marini beklemtoonde bij de aankondiging in november 2015 dat er in Azië 134 miljoen katholieken leven, dat is nauwelijks 3% van de Aziaten en slechts 11% van de katholieken wereldwijd. “De voorbije jaren is Azië uitgegroeid tot een van de grootste economische en maat­schap­pe­lijke groeipolen wereldwijd, terwijl dit continent voor de evangelisatie nauwelijks ontgonnen is.” Marini stelde ook vast dat het katholieke geloof door vele Aziaten nog steeds als ‘westers importproduct’ wordt beschouwd.

Met het Eucharistisch Congres wordt ook de 500ste verjaardag van de evangelisatie in de Filipijnen herdacht: “Het Eucharistisch Wereldcongres van 24 tot 31 januari 2016 in de Filipijnse stad Cebu zal een teken zijn van kerkelijke solidariteit en voor de zending naar landen als China, India of Vietnam. Meer dan 80% van de inwoners van de Filipijnen zijn katholiek.”

Vooral door het Inter­nationaal Eucharistisch Congres dat in 1932 in Dublin plaatsvond, is het Legioen van Maria over de hele wereld verspreid.

 
© Copyright 2022 • Legioen van Maria Nederland & België     Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose